24 Nisan 2017 Pazartesi

Yazarak Şifalanmak Mümkün


Yaratıcılık Şifacılığın çok önemli bir yönüdür. Farkındalık, Sezgi, İnanç, Hayalgücü ve Sevginin şifalandırıcı gücü Yaratıcılıkla bir araya geldiği zaman sonuç Şifadır.

Yazarak duygu ve düşüncelerimizi kağıda ve dile dökeriz, ifade ederiz. Bu açıdan hem Sakral çakra hem de Boğaz çakramız ile alakalı bir işlemdir yazmak. Ama işin içine Evrensel enerjileri veya Kalp çakrasının şifalandırıcı gücünü de eklersek enerjetik açıdan şifalandırıcı bir nitelik kazanır. Bu hayatımıza elbet yansıyacaktır.. Genellikle duygularımızı ve düşüncelerimizi deşarj etmek için yazarız ama yaratıcı yazarlığın şifalandırıcı gücü bundan daha öteye gitmektedir. Çünkü ortaya çıkan ürün eğer şifa gücüne sahipse sadece kendimizi değil okuyan herkesi ve böylece toplumu da şifalandırabilir.

Yazmanın değeri farkındalığımızı açabilecek yeni fikir ve inançları hayatımıza getirmesinin ötesinde zihinsel alanda bizi şifalandırabilmesidir. Zihinsel alanda şifalanma idrakimizi kuvvetlendirir ve bu da hayatın git-gelleriye gidip gelmektense kendimize ve olaylara hakim olmamızı sağlar. Olgunlaşmamış ve somutlaşamayan fikir ve düşüncelerimizi yazarak onların olgunlaşmasını sağlar, zihnimizdeki boşlukları ve açıkları şifalandır ve aklımızı terbiye ederiz.

Yazdığımız hikaye ve şiirlere hayatımızı yansıtabilir ve kurgu içinde çözümleyebiliriz. Üstelik ortaya kendimizden bir ürün çıkarırız ve bu ürün hem sanatsal hem de şifalandırıcı bir ürün olabilir. Çünkü bu ürünü okuyan benzer durumlardaki insanlar da şifalanabilir.

Yazma eylemi yaratıcı bir şekilde akış içinde yapıldığı zaman gelen ilham bilinçaltı ve bilinçdışındaki şifalanması gereken yapıları da ortaya döker. Böylelikle bilinçdışı içeriğin farkına varırız ve bu farkındalık şifanın temelidir. Bu yüzden eğer şifa enerjilerine kendimizi açıp kendimizi şifalandırma niyetiyle yazmaya başlarsak, farkındalık aşamasından sonra kurgumuzda kendimizi görür ve problemlerimizi yaratıcı alanımızda çözeriz. Kağıt üzerinde çözdüğümüz şeyin gerçekten kendi hayatımızda da çözüldüğüne inanmak şifanın gerçekleşmesini sağlar.

Özellikle kalem ve kağıt kullanarak enerji akışına kendinizi daha rahatlıkla bırakabilirsiniz. Şifalanmasını istediğiniz durumları niyetinizi de belirtecek şekilde yazıp şifa enerjilerini yazdığınız kağıda yükleyebilirsiniz.

Yazdığınız metnin hayatınızla ilgili olarak Akaşik Kayıtlara kaydedilecek bir belge olduğunu düşünün. Hayatınızı kağıt üzerinde veya bilgisayarda istediğiniz üslüpta ve stilde yansıtın, yaratınızla özdeşleşin ve içine sevginizi koyun. Herşeyden önce kendinizi Yaratıcıdan gelen ilhama açın, böylece hayatınızı yaratınız içinde düzenleyin ve bunun böyle olmasını istediğinizi evrene somut bir şekilde bildirin. Yazmanın yaratıcılığı şifalandırıcı gücü de barındırınca ortaya gerçekten güzel eserler çıkacaktır.

Yazmak kendimiz ve başkaları için daha güzel bir hayat yaratabilmek için çok etkili bir formüldür.I

Bu Blogda Ara