5 Ocak 2016 Salı

İsminizin Sizde ki Psikolojik Etkisi

İsmin İnsana Psikolojik Etkileri
Söz büyü etkisinde kuvvetli bir oktur. Psikolojik rahatsızlıkların aşılmasında kelimelerin gücünden faydalanılmaktadır. O halde bir insan ömür boyu taşıyacağı sözün yanlış seçilmesinin psikolojik kurbanı olabilir. Çünkü söz büyü tesirindedir, hitap edilen kişiye bir ok gibi saplanır ve kişinin ruhunda bir takım dalgalanmalara sebep olur.
Peki, bir kelime taşıdığı ruhu nasıl edinir? Bu üç şekilde olur. Birincisi o kelimenin kullanıldığı toplumda kendisine yüklenen manadır. Mesela; çiçek kelimesini İngiltere’de kullanmış olsak duyan kişinin ruhunda oluşan etki ile Türkiye’deki bir kişinin ruhunda oluşan etki çok farklıdır.
İkincisi; o kelimenin çıkış melodisiyle alakalıdır. Mesela; Fransızca ve Almanca kelimelerin melodisi birbirinden farklıdır. Almanca bilmeyen biri iki Alman`ı dinlese kavga ediyorlar zannedebilir. Ya da aynı şekilde Fransızca bilmeyen biri iki Fransız`ın kavgasını duysa onların birbirine güzel söz söylediğini zannedebilir. İşte bu durum sözlerin çıkış melodisiyle alakalıdır.
Üçüncüsü; ismin çağrıştırdığı anlamdır. Mesela; ateş denilince kişide yanmayı çağrıştırması gibi… Bazen bazı isimler başlangıç itibariyle normal olsa da zaman içinde çağrıştırdığı anlam farklı olabilmektedir. Mesela; meşhur İnek Şaban tiplemesinden dolayı Şaban ismi güzel bir isimken insanlarda farklı anlamlar çağrıştırmaya başlamıştır.

Bu Blogda Ara