7 Eylül 2017 Perşembe

Bu Duayı Vird Edinmek Çok Faydalıdır

BİSMİLLAHİ ALLAHU EKBER..

Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyke la şerike leke lebbeyk. İnne’lhamde ve’n-ni’mete leke ve’l-mülk. La şerike lek: Sırtımıza kefenimizi giydik, Sevdiklerimizi ve dünyamızı arkamızda bıraktık, Baş açık ayak yalın“ sana geliyoruz, rahmet denizinde damla olmaya geliyoruz, ümmet okyanusunda çağlamaya, günahımza ağlamaya, yanmaya, pişmeye ve olmaya geliyoruz. Biz sözünü bozanız sen va’dinden dönmeyen, biz yetersiziz sen mükemmel, biz isteyeniz sen veren, biz memuruz sen âmir, biz küçüğüz sen büyük, biz biçareyiz sen tek çaresin, biz âvareyiz sen zaptedensin, biz yüreği yaralıyız sen yaramızı saransın, biz misafiriz, sen ağırlayansın.
Âdem olup adam olmaya, İbrahim olup yanmaya, İsmail olup kurban olmaya, Hacer olup teslim olmaya geliyoruz! Heba olan geçmişimiz, perişan hâlimiz meçhul istikbalimiz için sana geliyoruz! İslam’ın öksüzleri, yetimleri adına geliyoruz. Işgale uğramış yüreğimiz, tahribe uğramış düşlerimiz ve umutlarımız adına geliyoruz. Uzak-yakın demeden, Sana geliyoruz Allah’ım, bağışlanacaklar listesine bizi de al yarabbim.
Misafirlerine çekeceğin rahmet ziyafetine bizi de buyur et!” Günümüzde ümmet lidersiz kalmıştır. Ümmetin kanayan yaraları için geliyoruz.
Allah’ım! Ey İbrahim’in Rabbi! Ey Muhammed’in Rabbi Ey Mazlumların Rabbi! Gönüllerimiz çöle dödü muhabbet ver! Ümmet paramparça oldu, vahdet ver! Küfrün pençesinde zelil, rezil ve rüsvay olduk, izzet ver ! Ayrılık canımıza tak dedi, üflet ver ! Kendimize karşı yabancılaşıp “aşağılık maymunlara“ döndük, fıtrat ve hilkat ver! Taşlaşmış yüreklerimizin gözleri kör, kulakları sağır, dillerimiz lâl oldu, basiret ve feraset ver. Kendi korkularımızın esiri, hobilerimizin tutsağı, vehimlerimizin hizmetçisi olduk, celadet, şecaat ve sekinet ver. Allahım bize Kabe de tavaf yapmayı.
Safa ile Merve de say yapmayı. Arafatta, Müzdelifede vakfe yapmayı günahlarımızdan temizlenmeyi. Şeytanlarımızı taşlamayı. Şükür kurbanı kesmeyi traş olmayıResulullahı ziyaret etmeyi, O nunla selamlaşmayı. Cennet bahcesinde namaz kılmayı. Cebeli Uhud’u Şehidlerimizi ve Cennetül Bakıyi ziyaret etmeyi. Takva Mescidinde namaz kılmayı. Bizlere nasip et Allahım. Anamızdan yeniden doğmuş gibi pak temiz günahsız olarak evimize kavuşmayınasib et yarabbim.
Lillahı taalel fatiha.

Bu Blogda Ara