4 Eylül 2017 Pazartesi

Renklerle Çakra Çalışması

RENKLERLE ÇAKRA ÇALIŞMASI
Vücudumuzda bulunan 7 enerji merkezini çalıştıran yoğunlaşmamız sayesinde olası enerji tıkanıklıklarını giderebilir ve rahatlayabilirsiniz.
Öncelikle yoğunlaşma için sakin bir ortam bulun. Türk oturuşu olarak gösterilen pozisyonda yada rahat edeceğiniz bir oturuş şekli ile oturun ve gevşeyin. Bir çok farklı düşünce ile meşgul beyninizi kendinize odaklayın ve gözlerinizi kapatın. Şimdi sırasıyla tepe şakrası olarak adlandırılan enerji merkezimizden başlayarak, kök şakramıza doğru bir yolculuk yapacağız.
MOR BİR ODADAYIZ
VII. Enerji Merkezi (Taç, Tepe Enerji Merkezi)
Gözleriniz kapalı iken mor bir odada olduğunuzu düşünün ve moru görmeye çalışın. Rengi görebilmek için ısrarcı olun. Rengi göremiyorsanız bu durum şakranız ile yeterince bağlantılı olamadığınızı gösterir ve bu yoğunlaşma da şakra ile bağlantınızı kuvvetlendirir.
KOYU MAVİ, LACİVERT BİR DENİZ
VI. Enerji Merkezi (Üçüncü Göz Enerji Merkezi)
Şimdi bir deniz kenarına geldik, dalgalar köpüre köpüre sahile vuruyor ve bu sırada koyu mavi olan suyu seyretmeye başlıyoruz, lacivert rengi görmeye çalışıyoruz bu esnada burnunuzdan derin bir nefes alın ve iyot kokusu ile denizin ferahlatıcı havasını hissederek ciğerlerinize çekin.
MAVİ SULAR AKIYOR
V. Enerji Merkezi (Boğaz Enerji Merkezi)
Yolumuza devam ediyoruz önümüze rahatlatıcı şırıltısı ile masmavi suların aktığı bir bahçe geldi. Yeniden gözleriniz kapalı iken maviyi görmeye çalışın, suyun sesini dinlerken vücudunuzdaki olumsuzlukları alıp götürdüğünü hayal edin.
YEŞİL BİR ORMAN
IV. Enerji Merkezi (Kalp Enerji Merkezi)
Yemyeşil bir orman uzanıyor önümüzde, kuş sesleri eşliğinde yürürken yeşil rengi görmeye çalışın. Burnumuzdan derin bir nefes alın, ağzınızdan yavaşça verin.
SARI BAŞAKLAR
III. Enerji Merkezi (Karin Enerji Merkezi)
Sarı başakların rüzgar ile dans ettiği bir tarlaya geldik, başaklara dokunun ve onlara bakarken sarı rengi görmeye çalışın.
TURUNCU MENEKŞELER
II. Enerji Merkezi (Hara Enerji Merkezi)
Bahçemize geri döndük şimdi turuncu menekşelere bakın ve bu rengi görmek için yoğunlaşın.
KIRMIZI GÜLLER
I. Enerji Merkezi (Kök Enerji Merkezi)
Tepe şakramızdan başlayan yolculuğumuzun son durağı olan kök şakramıza gelmiş bulunuyoruz. Bu şakranın rengi kırmızı olduğu için kırmızı gülleri hayal edin ve kırmızıyı görmeye çalışın.

Bu Blogda Ara