16 Ocak 2018 Salı

7 Ayetel Kursi Okumanın Fazileti


 Ayetel Kürsi duası, İslam dinindeki en çok okunan, en faydalı dualardan bir tanesidir. 7 tane ayetel kursi okumanın binlerce fazileti olduğu söylenir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V tarafından da yüceltilerek, “ayetlerin en hayırlısıdır” diye tabir edilen Ayetel Kürsi duası, aslında Bakara suresinin

Ayetel Kürsi duası, İslam dinindeki en çok okunan, en faydalı dualardan bir tanesidir. 7 tane ayetel kursi okumanın binlerce fazileti olduğu söylenir.

Ayetel Kursi Okumanın Fazileti
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed S.A.V tarafından da yüceltilerek, “ayetlerin en hayırlısıdır” diye tabir edilen Ayetel Kürsi duası, aslında Bakara suresinin 255. ayetidir. Ve 7 kez okunması pek çok sevaba vesile olur.

Allahu Tealayı yücelten, onun en güzel sıfatlarından ve isimlerinden, kuvvetinden ve kudretinden bahseden Ayetel Kursi duası, Arapça okunuşu ile okunabilir ya da Türkçe mealini okumak ezberlemek isteyenler de, Ayetel Kursi Duasının Anlamı adlı yazımızı da okuyabilirler ancak makbul olanı, okunurken Arapça şeklinde okunmasıdır. Faziletlerinden en üst seviyede yararlanabilmek için, her namazın bitiminde, namaz abdestimiz varken okunması adeta bir gelenek haline gelmiştir.
Ayetel Kursi duasının faziletleri saymakla bitmez ancak en büyük faydası, her şeyden önce Allah’ın adını zikretmek ve O’na, yalnızca kendisine emanet olduğumuzu haykırmaktır. İşte o yüzdendir ki, pek çok kişi, evini, malını mülkünü ya da canını, cananını, evladını bir kişiye teslim etmek zorunda kaldığında, Ayetel Kursi’nin faziletine inanır güvenir. Allah’a emanet edip gözü arkada kalmadan gidebilir.

Bu Blogda Ara