10 Ocak 2018 Çarşamba

Kelime-i Şehadet - Müslümanlığın İlk Adımı

Kelime-i şehâdet, bir ferdin islâm’a dâhil oluğunda ilk merhaledir. O, Allâh’ın varlığı ve birliği ile birlikte âhir zaman nebîsinin de risâletini tasdîk edip ona kendi nefsini şâhid tutması mânâsında mübârek bir inanç cümlesidir. 


Türkçe anlamı Türkçe anlamı şudur: Ben tanıklık ederim ki, (Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah'tan başka İlah yoktur. Ve yine tanıklık ederim ki, Muhammed Onun kulu ve elçisidir. .


Kelime i şehâdet bu itibarla dînin temeli ve istinâdgâhıdır.
Şehâdet öyle yüce bir kelimedir ki, bütün insanlığın kurtuluş ve seâdeti onun sonsuz mânâ ve sır iklîminde gizlidir. Bu kelime, Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadîs-i şerîlerde:
Kelime-i tayyibe (en güzel kelime),
Kelime-i takvâ, Kavl-i sâbit (doğru söz),
Mekâlidü’s-semâvâti ve’l-ard (göklerin ve yerin anahtarı),
Kelime-i ihlâs, Urvetü’l-vüskâ (sağlam kulp),
Dâvetü’l-hak,
Semenühü’l-cenneh (cennetin ücreti) gibi ifâdelerle de beyân buyurulmuştur.
Zîrâ bu kelime, özlerin özü mâhiyetinde bir özdür. İslâm’ın diğer temelleri ve onların tafsîlâtı hep bu öze bağlıdır. Dolayısıyla kelime-i şehâdet ile îmân, bütün ibâdetlerden efdaldir. Zîrâ ibâdetler onunla kâimdir. İbâdetler muayyen bir zaman içindedir. Îfâsı sadece o vakitlerdedir. Amellerin en fazîletlisi olan namaz dahî, günde beş vakit farzdır. Îmân ise dâimâ farzdır. Kalbi, gaflete düşüren her türlü mâsivâdan dâimî bir sûrette korumak ve îmânı her hâlükârda zinde tutmak zarûreti vardır. Îmân ki, hiçbir özür ile sâkıt olmaz. Her an muhâfazası şarttır ve te’hîrine ruhsat yoktur.
2018 MAYIS AYI 15'İ RAMAZAN'IN İLK GECESİDİR: VE BU GÜNE KADAR KELİMEİ ŞEHADET ÇEKİYORUZ: RAMAZAN'I KELİME- ŞEHADET İLE KARŞILAMAK İÇİN BİZE KATILIN...
SOSYAL MEDYALARDAN VEYA EMAİL İLE VEYAHUT İLETİŞİM FORUMUNU DOLDURARAK BİZLERE ULAŞABİLİRSİNİZ.
ALLAH RAZI GELSİN

Bu Blogda Ara