19 Şubat 2018 Pazartesi

Rüyalar ve Çeşitleri 3 Şer-Kabus Rüyalar

Şer Rüya - Kabus

3- Şeytandan Kaynaklanan Korkulu Rüyalar

   Toplumdan kopuk, içe kapanık, aşırı duyarlı, çekingen ve endişeli kimseler, vehim güçlerinin karanlıkta gördükleri karartılara hayâlî şekiller verip onlardan korktukları ve bilinçaltlarında ki olumsuz olayları hatırlayınca karamsarlığa kapılıp ürperdikleri gibi,
   Uyku halinde iken de şeytanın onların vehim duyuları üzerine yaptığı çirkin ve korkulu dürtüler, hayal duyusunun ekranına çirkin ve korkunç şekillerde yansıyınca, uyandıkları zaman başlarına bir kötülük gelmesinden korkar ve gereksiz yere evham yaparlar.
Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:

   Sizden biriniz hoşlanmadığı bir rüya gördüğü zaman, sol tarafına üç defa tükürsün; şeytanın şerrinden üç defa Allah’a sığınsın ve yattığı tarafından diğer yanına dönsün. (Müslim-İbni Mâce-Ebû Dâvûd)
   İnsan bazen korkulu rüyalar görüp uyanır ve uyandığı zaman da “oh rüyaymış” diye sevinir. Korkulu ve çirkin rüya gören kimse uyandığı zaman hemen sol tarafına üç defa tükürür gibi üflese, sonra üç defa “Eûzü billâhi mine’ş-şeytânirracîm” diye şeytanın şerrinden Allah’a sığınsa ve yattığı tarafından öbür tarafına dönse, Allah (c.c.) o kimseyi şeytanın şerrinden, dürtülerinden, rüyada gördüğü korkunç görüntülerden ve en önemlisi evham hastalığından korur.
   Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor:
Sizden biriniz hoşuna giden bir rüyâ gördüğü zaman Allah’a hamd etsin: çünkü o Allahu Teâlâ’dandır ve o rüyâyı (sevdiği iyi kişilere) anlatsın.
Bir diğer rivâyette de,

   O rüyâyı sadece sevdiği kişilere anlatsın. Eğer hoşlanmadığı bir rüyâ görürse, o da ancak şeytandandır. Bu nedenle onun şerrinden Allah’a sığınsın ve onu hiç kimseye anlatmasın. O zaman, o rüya kendisine bir zarar veremez. (Buhârî-Müslim-Tirmizî-İbni Mâce)
   Ünlü rüyâ yorumcularından İbni Sîrîn hazretleri diyor ki:
   “Sen uyanıkken Allah’tan kork, rüyâda gördüklerine aldırma! Çünkü rüyâda gördüklerin sana hiçbir zarar veremezler”.


Nisa Suresi'nde de dediği gibi "Şeytanın hileleri pek zayıftır."
Rüyalarda etkilemeye çalışıp sizleri saptırmaya çalışır. Fakat iş kabus veya karabasan boyutuna geldiği zaman bilin ki bir musallat durumu söz konusudur, bu yüzden bu tür rüyalar anlatılmalıdır ve çözümü bulunmalıdır.
Cin musallatı durumlarında sıçramalar, yüksekten düşmeler, dokunulduğunu hissetme, rüyalarda cinsellik, sık sık uyanma ve sesler duyma durumu olarak kendini gösterir. 
Karabasanda bir cin türüdür, geliş sebebi farklıdır. 
BU YÜZDEN RÜYALARINIZ HER KONUDA ÇOK ÖNEMLİDİR!!!

Bu Blogda Ara