5 Aralık 2015 Cumartesi

Enerjinizi çalan enerji vampiri kimler? Okuyun ve uzak durun

Enerji Vampirlerinin Çeşitleri
KISKANÇLAR: Hayatınıza olumlu hiçbir şey katmazlar. Onlar kendi işleriyle uğraşacaklarına, hep başkalarının elindekilere göz dikerler, başkalarının elindeki şeylerin yok olmasını isterler ve enerjileriyle gerçekten de işlerinizin kötüye gitmesine neden olurlar.
YALANCILAR: Başkalarını manipüle etme konusunda ustadırlar. Hiçbir şekilde güvenemeyeceğiniz bu insanlar diğer insanlara karşı da güvensizlik duymanıza neden olmaya başlarlar.
YARGILAYICILAR: Ne yaparsanız yapın sizi ve başkalarını yargılamaya sürekli olarak devam edeceklerdir. Onların yanında olduğunuzda hiçbir şekilde yeterli olmadığınızı hissedip, kendinize olan güveniniz gittikçe düşmeye başlar. Enerji vampirleri arasında en tehlikeli olan türlerden biri yargılayıcılardır. Bir zaman sonra sizin de kendinizi sürekli olarak yargılamaya başlamanıza neden olabilirler.
KONTROL HASTALARI: Sizin yerinize her şeye karar vermeye çalışırlar. Ne yapacağınızı, ne düşüneceğinizi, nasıl hayal etmeniz gerektiğini, kimlerle görüşüp görüşmemeniz gerektiğini, ne giymeniz gerektiğini, kısacası herşeyde sizi yönlendirmeye çalışırlar. Kontrol hastaları ailemiz içerisinde olduğunda bu durum daha bedbaht bir durumdur çünkü onları hayatımızdan çıkaramayız. Ancak çevrenizdeki insanlar arasında kontrol hastalarına rastlarsanız, onlardan uzaklaşabilmeniz daha kolay olacaktır. En azından çevrenizdeki insanları seçebilme şansına sahipsiniz.
MEGALOMANLAR: Kibirin doruk noktasına çıkmayı başarmış, bir de bunu bir halt zanneden insanlardır. Çoğu megaloman kendisinin megaloman olduğunu bilir ve bundan çok hoşlanır. Megalomanlarda tamamen sahte bir kendine güven vardır ve onların yanında bulunduğunuzda hiçbir şekilde sizin onlardan daha iyi gözükmenize tahammülleri olamaz. Ne yapıp ne edip sizi ezmeye, manipüle etmeye ya da kötü hissettirmeye çalışacaklardır.
KURBANLAR: En mazlum gözüken enerji vampirlerindendir. Onlar hep suçu başkalarına atarlar ve kendilerini her olayda zulüm gören insanlar olarak çevrelerine gösterirler. Ama çoğu zaman kurbanlıkları bir manipülasyon tarzıdır. Etrafa sürekli olarak olumsuz enerjiler yayarlar ve bundan hiç rahatsız olmazlar. Çoğu kurban türü aynı zamanda pasif yargılayıcıdır.
NEGATİFLER: İle ilgili fazla konuşmaya gerek yok. Onları hepimiz anında tanırız. Onlarla ne kadar çok zaman geçirirsek o kadar daha hayatı kötü bir yer olarak görmeye başlarız.
DEDİKODUCULAR: Bizim ülkemizde çok normal insanlar olarak gözükseler de dünya standardlarında ve gerçekte durum aslında böyle değildir. Başkalarının hayatlarıyla dalga geçen, arkadan konuşmayı çok seven bu insanların yanında savunmasız kalırsak, onların benimsediği ve normal olarak gördüğü dedikoduculuğu biz de bilincimizde normalleştirmeye başlarız. Dedikoduculuk virüs gibi yayılabilme kapasitesi olan bir özelliktir. Bu yüzden dedikoducular çok tehlikeli insanlardır. Birçok zaman sizle dedikodu yapan insanlar, aynı zamanda başkalarıyla da sizin dedikodunuzu yapıyor olacaklardır.
KÖTÜ NİYETLİLER: İle ilgili çok konuşmaya bile gerek yok. Onların neler yapabiliceğinin sınırı yoktur.
OFANSİFLER: İngilizcede “bully” olarak tarif edilen ve etrafındaki insanları ezmeye ve kötü hissettirmeye bayılan insanlardır. Başkalarına acı çektirmekten zevk alırlar ve bunu bir liderlik özelliği zannederler.
Yukarıdaki insan türlerinden ne kadar çok uzak durabilirseniz, kendinize o kadar büyük bir iyilik yapmış olacaksınız. ''

Bu Blogda Ara