1 Aralık 2015 Salı

Salavatı Vird Edinmenin Faydası

Bir insan Cenabı Peygamber'e günde yüz defa salavatı şerife getirirse Allah Teala alnının ortasına "Münafık değilsin, gavur değilsin, cennetliksin" diye yazdırıyor. İnsanın günde yüz defa salavatı şerife getirmesi ehli cennet olduğunun alametidir. Ehl-i cennet olmasaydı Allah Teala yüz defa salavatı şerife getirmeye muvaffak etmezdi. Doksan dokuza kadar azdır. Yüz defa getiren, çok getiren zümreye dahil olur. Bununla beraber on tane, yirmi tane getirsen bu da seni kurtarır. Çok olsun dersen yüze çıkarırsın.

Resulüllah s.a.v. Efendimiz şöyle buyurdular: “Bana salâvat okuyan her kulun salâvatı, ağzından çıkar çıkmaz yola koyulur. Ne deniz bırakır ne de kara; ne şark kalırnede garb… Her yana ağılır ve şöyle der: ‘Ben, falan oğlu falan kimsenin salâvatıyım. Benimle seçkin yaratılmışların hayırlısı Muhammet s.a.v. üzerine salâvat okudu.’ Her şey – canlı cansız, karada ve denizdene varsa; Onun üzerine salâvat getirir. O kulun okuduğu salâvattan bir kuş yaratılır; o kuşun bin kanadı vardır, bu kanatlarının her birinde yetmiş bin tüy vardır.. Her tüyünde yetmiş bin yüzü vardır. Her yüzün yetmiş bin ağzı vardır. Her ağzın da yetmiş bin dili vardır. Bu dillerin her biri yetmiş bin lügatte konuşur… Allah-ü Teâlâ’yı öylece tesbih eder. Bütün bu okunan tesbihlerin sevabını Allah-ü Teâlâ o salâvatı okuyan kulun sevap hanesine yazar.”

Resulüllah s.a.v. şöyle buyurdu: “Bir kimseye işin bitmesi zorlaşırsa; Bana salâvat okumayı çoğaltsın. Çünkü: Bana okunan salâvat;humum, gumum, kürub cinsi sıkıntıları giderir. Rızıklari artırır. İşlerin hayırla bitmesini sağlar

Bu Blogda Ara