Göz, ışığı geçirmeye ve kırmaya elverişli üç tabakanın birleşmesinden oluşmuştur. En dıştaki birinci tabakaya, "sert tabaka" ya da "göz akı" denir; bu tabaka önde tümsekleşerek, saydam tabakayı oluşturur. Beyaz ve telsel yapıda olan sert tabaka, gözü koruyan gerçek bir zardır. Çok damarlı bir bağ dokusu olan damar tabaka, iki yüzündeki boyalı hücre örtüsüyle, göz yuvarını tam bir karanlık oda haline getirir. Bunun ön bölümünde, kirpiksi cisim kasları ile kirpiksi bölge yer alır; kirpiksi bölgenin çok damarlı olan asıcı bağı gergin tutmak için kanla dolan küçük piramitler halindeki çıkıntılara, "kirpiksi uzantı" denir.
Cinlerde İnsan Gözü Önemi
Cinlerdeki gözün önemine gelince dumansız ateş olan bu varlıklar göz hele bayan gözü çok önemlidir.
Gözün şekli bakışı çok önemlidir. Gözün bir yerde güzel olup olmaması değil, güzel bakmak çok önemli bu varlıklarda. Göz hele ki yeşilse, çimen yeşili ise daha çabuk iletişime geçilir.
Cinler insana kişiye gözüne güzelliğin yanında çekicilik alımlılık ve bir o kadarda soğukluk verir. Kişinin bakışı buz gibidir resimlerde genelde soğuk yapısı ortaya çıkar. Taki kişi çok mutlu olduğunda gözlerde ışık, parlaklık, sevgi kat kat artabilir. O kadar güzel sevgiyle bakar halk arasın da derler hep gözlerinin içi gülüyor..
Bu tür bayanlar özellikle bu varlıkları görme şansı hep daha fazla olmuştur.
Bilinçsiz varlık kullanıldığında da cinler ister istemez kişiye zarar verebiliyor, gözlük lens kullanan bir kişi cinlerin ışınları fazla olduğundan kişinin gözü kaldırmaya biliyor.