17 Kasım 2015 Salı

Giza piramitlerinin Sırrı - Mısır Mitolojisi

Mısır’da ki Giza Piramitleri şüphesiz herkesin hayran kaldığı ve Dünya’nın 7 harikasından biri olarak gösterilen müthiş yapıtlardır.Ama herkes o zaman ki teknoloji ile bu piramitlerin nasıl yapıldığını merak eder ve herkesin merak ettiği bir başka gizem olan UFO ların bu işte bir parmağı olduğunu düşünür.Bu konuda bir çok belgesel ve yazı yazılmıştır, biz ise mısır piramitleri hakkında diğer enteresan olaylar hakkında bilgi vereceğiz;

İlk sırrımız Piramitlerin yapımında kullanılan taşların her birinin 20 ton olması ve bu taşların temin edilmesi için en yakın yerin kilometrelerce uzaklıkta olması ve bu taşların o zamanlar da nasıl taşındığı halen bilinememektedir.
Piramitlerin en önemli sırlarından biriside üstün matematik hesaplamaları, şöyle ki, bir piramit kimin adına yapılmışsa onun bulunduğu odaya yılda sadece 2 defa güneş ışığı girmektedir ve bu günler, doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir.
Bu olay olduğunda herkes lanet demiştir ama işin aslı şöyledir, Mumyaları bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür çünkü mumyalarda radyoaktif madde bulunduğu için.
Piramitler sanki doğal bir jammer gibi, çünkü içlerinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.
Piramitlerin sırları gıda maddeleri üzerinde de etkilidir, mesela pis suyu 1-2 gün piramitin içerisinde bırakırsanız suyu arıtılmış olarak bulursunuz, aynı şekilde süt te bir kaç gün taze kalır ve sonrasında bozulmadan yoğurt haline geldiği bilinir ve herkesin kafasını kurcalayan, yoğurt yapmak için maya olarak yoğurt lazımdır ve peki ilk yoğurt nasıl yapıldı sorusuna belki bu piramitler cevap verebilir.
Piramitlerin başka sırlarından biride bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdükleridir.
Bu madde deki sırrımız Mısır kadınlarının neden güzel olduğunu açıklar herhalde, çünkü piramitlerin içerisine bırakılan su 5 hafta bekledikten sonra yüz losyonu olarak kullanılıyormuş, demek ki güzellikleri buradan geliyormuş.
Piramitlerin içerisinde artık nasıl bir ortam varsa çöp bidonunda ki yemek artıkları hiç çürüme kokusu yapmadan mumyalaşırlarmış.
Vücudumuzda ki yara, yanık, kesik, sıyrık gibi zedelenmeler, piramitlerin içerisinde daha çabuk iyileşme gösterdikleri keşfedilmiş, ama mumyalaştırma özelliği olduğundan herhalde fazla kalınmaması gerekir diye düşünüyorum.
Piramitlerin bazı odaları varmış ki kimse içlerinde ne olduğunu bilmiyormuş, sebebi ise ya piramitin içlerinde kayboldular yada aynı yer de bir kaç tur attılar ve odanın içine giremediler.
Başka bir gizem ise piramitlerin içleri yazın serin, kışınsa sıcak olduğudur.

Bu Blogda Ara