24 Kasım 2015 Salı

Gizemli Sır Part 3


★ Bilim Dünyasında şok etkisi yaratan ''Durduk yere yanma'' olayı
İngiliz bilim adamları tarafından yavaş yavaş ortaya çıkıyor, her yeni bir bilgi yeni bir gizemi ortaya çıkarıyordu.
★ Acaba insanın içinde vücudunun ısısını ayarlayabilecek bir mekanizma mı var ve kendiliğinden yananlar bilmeden bu mekanizmayı mı harekete geçiriyorlardı ?
★ Son zamanlarda gerçekleşen bir yanma olayı herkesin gözü önünde cereyan etmiştir. İngiltere de nişanlısı ile dans ettikten sonra pistten ayrılan genç kız üzerindeki elbiselerin altından vücudu aniden tutuşmuştur. Yüzlerce kişinin gözü önünde bir alev yığını haline gelmiş alevler güçlükle söndürülmüş fakat geç kalınmış ve bir kül yığını haline gelen genç kız ölmüştür.
★ Bugüne kadar ileri sürülmüş bir çok teori arasından iki tanesi üzerinde durulmaya değer görülmektedir. Araştırmacı Livingstone Georkart kendiliğinden yanma olaylarının büyük kısmının yeryüzündeki manyetiğin değişmeleri en fazla olduğu anlara rastladığını keşif etmiştir.
★ Atmosferin dışında elektrik yüklü parçacıklardan oluşan iyon tabakası bulunur. İyon tabakasının dışında da yine bir elektrik alanı olan magnetosfer vardır bu iki alan arasındaki etkileşim dünyaya tesir eden bir elektromanyetik güç etkisi sağlar ve buda çok nadir gerçekleşen ''Kendi kendine yanma'' olayının gerçekleşmesine sebep olur.
★ Bir diğer teori ise ''Mikrodalga Fırınların'' çalışma prensibi üzerine kuruludur. Bilindiği gibi Mikrodalga fırınlar içerisine konulan gıdalar kısa sürede pişmesine rağmen Mikrodalga fırınlar bu ısıdan etkilenmez. Çok nadir de olsa bir takım insanlarda buna benzer bir oluşum gerçekleşir ve ''İçten yanma'' olayı aktifleşir. Yanma işlemi Mikrodalga enerjisi türünde olduğundan dolayı kişi kömüre dönüşse dahi etrafında bulunan hiç bir madde zarar görmez. Üzerindeki kıyafetler bile...
★ Tabi bu teorilerin ikisi de daha araştırma safhasında olduğundan kesin sonuçlar elde edilememiştir.
Kendiliğinden yanma olayları Evrenin hala çözülmemiş sırlarından biri...

Bu Blogda Ara