20 Kasım 2015 Cuma

Ölülerin Keşfi

* Tibet'te Budistler ölülerini toprağa gömmez. Bunun yerine onları parçalara ayırır ve yırtıcı kuşlara yedirirler. Bunu yaparak ölülerini ''Gökyüzüne Gömdüklerine'' inanırlar. 

* Vatikan ve Antik Roma dönemimde Romanlar ölüleriyle beraber yemek yer ve onları beslerlerdi. Mezarların dışından ölülere uzatılan bir boru yardımı ile ölülere şarap, bal ve diğer yiyecekler yediriliyordu. Aynı zamanda sık sık mezarların yanında piknik yaparlardı ve ölen kişininde onlarla beraber yemek yediklerine inanırlardı.

* ''Sadece ölmek için savaşan askerler savaş meydanından galip ayrılabilir''... İşte savaş stratejisini böyle anlatıyordu Cengiz Han. Cengiz Han ''Ölümlüler'' adı verilen bir asker ordusu kurmuştu. Bu ordunun savaşta yerine getirmesi gereken tek görev ''Ölmekti''. Ölümden kaçan Ölümlüler kendi müttefikleri tarafından öldürülürdü.

* Madagaskar’da her yıl ‘kemiklerin dönüşü’ anlamına gelen ‘Famadihama’ festivali düzenleniyor. Bu festivale katılanlar ölü beden ne kadar hızlı çürürse o kadar hızlı sonraki yaşama geçeçeklerine inanırlar. Bu yüzden ölü bedenleri mezarlarından çıkartıp onlarla dans edip şarkı söylerler. Festival bitincede ölüleri geri gömerler.

Bu Blogda Ara