22 Temmuz 2015 Çarşamba

Cinlerle İlgili Hadisler

Müslim, Tirmizi ve Buhari hadisleri gibi sahih Hadis-i Şeriflerde cinler çokça anlatılmaktadır. İşte cinleri anlatan onlarca Hadis-i Şeriflerden bir kaç örnek…

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmuştur;
“Yiyecek içecek kaplarının üzerlerini örtünüz, su kırbalarının ağız iplerini bağlayınız, bütün kapıları arkalarından kapayınız, yatsı vakti sırasında çocuklarınızı dışarıda hareketten men edip eve toplayınız. Çünkü o zaman cinlerin yayılması ve bir şeyi süratle alıp kapmaları vardır. Uyku sırasında kandilleri söndürünüz. Çünkü fasıkçık; yani fare, bazen yanan fitili çeker de ev halkını yakar.” (Buhari, C.7, H.no: 59 Kitabu Bedi’l Halk 120 S 3095)

Ali bin Ebu Talib’dan rivayet edilmiştir:
Resulullah (sav) buyurdu ki: ”Cinin gözleri ile Ademoğulları’nın avret yerleri arasında perde, Ademoğulları’ndan biri, ayak yoluna girerken onun; ‘Bismillah’ demesidir.” (Tirmizi, C.1, H.no: 603, s. 408)

Cabir’dan şöyle rivayet edilmiştir:
Resulullah (sav) Ashabına çıktı ve onlara “Er-Rahman Suresi”ni, başından sonuna kadar okudu. Ashab sustular.

Resul-i Ekrem (s.a.v.) buyurdu ki:
“Cinn gecesi, bu süreyi cinlere okudum ve onlar, cevap bakımından sizden daha iyiydiler. Çünkü ben, ‘Rabb’inizin nimetlerinden hangisini inkar edebilirsiniz?’ ayetine her geldiğimde, ‘Ey Rabb’imiz! Senin nimetlerinden hiç birini inkar etmeyiz ve sana hamd olsun!’ dediler.” (Tirmizi, C.5, H.no: 3507, s. 392)

İbn Mes’ud’dan:
Allah Resulü (sav) buyurdular ki: “Tezek ve kemikle taharetlenmeyin! Çünkü bunlar, cin kardeşlerinizin azığıdır.” (Rudani, C. 1, H.no: 503, s. 182)

Ebu Davud’un rivayeti:
Cin Heyeti, Allah Resulü (s.a.v.)’e geldiklerinde dediler ki: ”Ey Allah’ın Resulü! Ümmetini, kemik, tezek veya kömür ile taharetlenmekten menet! Çünkü Allah, bizim rızkımızı onlarda kıldı.” Bunun üzerine Peygamber, bizi bundan alıkoydu. (Rudani, C. 1, H.no: 504, s. 182)

Ebu Said’den şöyle rivayet edilmiştir:
Resulullah (sav) ”Muavvizeteyn (Felak ve Nas) sureleri ininceye kadar cin çarpmasına ve göz değmesine karşı Allah’a sığınırdı. Felak ve Nas sureleri inince; o iki sureyi aldı ve diğerlerini bıraktı.” (Tirmizi, C.3, H.no: 2315, s. 444)

Hadis imamları bize, İbni Mes’ud’dan (RA) naklediyorlar ki:
“Batn-ı Nahl denilen yerde, cinlerin hidayete erdikleri gece, cinleri gördüm. Sudan Kabilesinden Zut denilen uzun boylu insanlara benziyordular.”

Bu Blogda Ara