21 Temmuz 2015 Salı

Yürüyen Kayalar'ın Gizemi ve Cinler

ABD'de "Racetrack Playa"daki yürüyen kayaların gizemi çözüldü.

PLOS One dergisinde 27 Ağustos günü yayınlanan araştırma sonuçlarına göre bir bilinmeyene daha bilimsel açıklama getirdi.

ABD Kaliforniya'da Ölü Vadisi Ulusal Parkı'nda bulunan ve kuru bir göl yatağı olan Racetrack Playa'da bulunan ve "Sailing stones" denilen hareketli kayaların gizemi 1940'dan beri birçok bilim adamının gündemini meşgul ediyordu.

Yapılan incelemelerde kayalardan birinin Aralık 2013'ten Ocak 2014'e kadar tam 224 metre hareket ettiği ortaya çıkmıştı.

Plos One'da Richard D. Norris, James M. Norris, Ralph D. Lorenz, Jib Ray ve Brian Jackson'ın yayınlanan çalışmasına göre kayaları hareket ettiren rüzgar, yağmur ve buz.

Rüzgar ve buz kayaları ilerletiyor ve yönünü değiştiriyor. Yağmur ve rüzgar ise aşındırıyor.

Sadece kışın hareket eden kayaların hareketini gözle görebilmek normal şartlarda mümkün değil.

Bilim adamlarının daha önceki tahminleri de buzlanma ve rüzgar etkisi üzerindeydi.


Ancak daha sonra yapılan incelemelerde bilim adamlarından Profesör Ralph Lorenz, vadinin bir göl yatağı olduğuna dikkat çekerek, “Burada belli dönemlerde su yukarıya çıkmaktadır. Yukarıya çıkan su aşırı soğuklarda bir buz tabakası oluşturuyor. Rüzgarla hareket eden buz tabakası üstündeki taşlarıda hareket ettiriyor. Taş hareket ederken altındaki çamurda iz bırakıyor” dedi.


Bilim adamları olayları bu şekilde açıklaya durup hala birbirlerinin tezlerini çürüte dursun bizde Kuran-ı Kerim'e göre deriz ki;

"GÂŞİYE-19: Ve ilel cibâli keyfe nusıbet.
Ve dağlara, nasıl dik olarak yerleştirilmiş?


GÂŞİYE-20: Ve ilel ardı keyfe sutıhat.
Ve yeryüzüne, nasıl düzleştirilmiş (bakmıyorlar mı)?

SEBE-9: Onlar, önlerindeki ve arkalarındaki (kendilerini dört bir yandan kuşatan) göğe ve yere bakmadılar mı? Eğer dilersek onları yere geçirir veya gökten üzerlerine parçalar düşürürüz. Bunda, Rabbine yönelen her kul için bir ibret vardır.

SEBE-13:Cinler Süleyman için dilediği biçimde kaleler, heykeller, havuz gibi çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davûd ailesi şükredin! Kullarımdan şükredenler pek azdır.

SEBE-31: İnkar edenler, "Biz bu Kur'an'a da ondan önceki kitaplara da asla inanmayız" dediler. Zalimler Rablerinin huzurunda durduruldukları zaman hallerini bir görsen! Birbirlerine laf çevirip dururlar. Zayıf ve güçsüz görülenler, büyüklük taslayanlara, "Siz olmasaydınız biz mutlaka iman eden kimseler olurduk" derler."

Bunlara da göz atın;

Tılsım;  insanların  manevi  yapısına etki edecek bazı  esmaları,  ayetleri ve  duaları kullanarak hazırlanan nesneye, sembollere  ya da yazıya denir.

Günümüz koşullarına uyarlanan Tılsım Çeşitleriyle tanışmaya hazırsanız;

İletişim: 
canmetedoran@gmail.com

Tılsımlar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız..

Metedoran Nedir?

Tılsımlı Kolye Yüzük

Ev-Ofis Tılsımı (Bereket Tılsımı)

Bu Blogda Ara