22 Temmuz 2015 Çarşamba

Ebu Mürre Samtamim

Şeytandan murat İblis ve yardımcılarıdır. Bu isim umûmîdir. İnsanları ve cinleri içine alır. Âsî, azgın ve haktan, hakîkatten yüz çeviren demektir. Cinden, insandan hayvandan ve her azgın âsî, cür’etkâr, hayırdan uzak olan canlıya şeytan denildi.

Maddî-mânevî hayırdan uzak kalıp, kendisine kötülük edene de şeytan denilmiştir. (Günyetü’t-Tâlibîn s.144)

Şeytan uzaklık mânâsına olan Şetana’dan alınmıştır.

Şeytan isyan etmeden önce, adı Azâzîl veya Nâil idi. Allahü Teâlâ’nın lânetine uğradıktan sonra ismi Şeytan olmuştur. Künyesi: Ebû Mürre’dir. (İbn-i Mes’ud R.A.)

Lâtif şeyler iki çeşittir  “Nârî (ateşle alâkalı)” “Nûrî (nurla alâkalı)” Nârî olan şeytandır, varlığı Kur’anla sâbit olup ateşten yaratılmış, ilâhî hükümlere uymakla  emredilmiş cin taifesindendir.

Nûrî olan, nurdan yaratılan melekler ki, kendilerinde erkeklik, dişilik yoktur, ilâhî emirlere itâat eder, hiç isyan etmezler.

Cinler kendi âlemlerine mahsus bir sûrette doğar ve doğururlar. Ekserisi âsî tabîatlıdır. Şeytan bu cinstendir.

Melekler ve cinler istedikleri sûrete girer ve ağır hizmetlere tahammül ederler. Bunları asıl halleriyle görmek âdeten mümkün olmaz.

Bunlara da göz atın;

Tılsım;  insanların  manevi  yapısına etki edecek bazı  esmaları,  ayetleri ve  duaları kullanarak hazırlanan nesneye, sembollere  ya da yazıya denir.

Günümüz koşullarına uyarlanan Tılsım Çeşitleriyle tanışmaya hazırsanız;

İletişim: 
canmetedoran@gmail.com

Tılsımlar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız..

Metedoran Nedir?

Tılsımlı Kolye Yüzük

Ev-Ofis Tılsımı (Bereket Tılsımı)

Bu Blogda Ara