16 Temmuz 2015 Perşembe

Horary Astroloji (Anlık Gökyüzü Horoskopu)

   
Mezopotamya uygarlıklarından beri var olan ama ülkemizde göz ardı edilen bir sistemdir Horary Astroloji. Buna kısaca Gökyüzü Zamanı Haritası veya Anlık Horoskop adını verebiliriz. Bir zamanlar kralların tutacakları yolu bulmaları için kullanılan sistem, günümüzde politikacıların, seçimlerin veya iş adamlarının gelecekte olgunlaşacak zamanın getireceklerini gösteren bir aracı olmuştur. Horary astroloji belki de böyle alanlardaki çalışmaların geleceği görmeye veya kehanette bulunmaya en yakın ve uygun olanıdır.

    İçinde bulunduğumuz gökyüzü zamanı tablosu geleceği biçimleyen tuvali gösterir. Karmik fırçanın çalışma alanı bizi oluşturan renkleri kullanır. Doğum haritası da tuvalin simgesidir. Burada gizemli bir gösterici yaşamın tablosunu mükemmel şifrelerle önümüze koymaktadır. Bu, bir doğum veya oluşum anındaki gökyüzü tablosudur.


      Horary bir madalyonun diğer yüzüne benzer. Sorulan bir sorunun bağlantılı olduğu zamanı analiz eder. Oysa, astrolojide genellikle madalyonun her görünen yüzüne bakılır. Burada kişilik, karakter ve mizaç işaretleri bulunur. Bunlar ne kadar görkemli olsalar da, seçilen zaman yanlış ise olayın gelişmeleri ve sonucu da düş kırıklığı olabilir.

    Horary haritası için normal bir doğum horoskopu için gereken bilgilere ihtiyacımız vardır. Bunlar tarih, saat ve koordinat bilgileridir. Bu bilgiler sorunun ortaya çıktığı zaman ve yer için saptanır. Horary haritası için klasik sorulardan bazılarını hatırlatalım : “Ne zaman evleneceğim ?”, “İstediğim evi alabilecek miyim ?”, “Malımı iyi bir fiyata satabilecek miyim ?”, “Yeni bir işe girecek miyim ?” , Sevdiğim kişi ile evlenecek miyim ?”, Çocuğum üniversite sınavını kazanacak mı ?” , “Kaybolan yeğenim bulunacak mı ?” “Kaybolan yüzüğüm evin neresindedir ?” , “Yolculuğa başlamam için zaman olumlu mudur ?”


Bu Blogda Ara