18 Haziran 2015 Perşembe

Zihin Zaptı

Korku koşullandırılmasıyla kişilik bölünmesine yol açmak demek. Yani silah olarak kullanacağınız kişiye işkence yapıp, şok vererek ve döverek kişiliğini yok edip, özgüvenini sarsıp tüm korku ve acıları kişiye yönlendirmek demek. Başka bir anı ya da kişiliğe dönüştürülen silaha beyin sürekli komut verir. Bilinç altı ve üstü sadece bunun için programlanır. Saldırılacak olan kişiyi yani kurbanı tehdit olarak algılayan silah artık hazırdır.
Bir insana sürekli "Korkak" dediğiniz zaman zaten bu psikolojik baskıyı yapıyorsunuz. Birde buna kişi veya olay da eklerseniz alın size kurban. Kelimelerin gücü önemlidir. Sihri bilip uygulamalı.
Düzelme durumu uzun sürebilir. KORKU, yenmesi en zor şeydir. En çok korkularımızı yenemeyecek şekilde yaratılmışızdır. Cesaretsiz ve korkak tabiri kullanılan kişilere zaten yeteri kadar psikolojik baskı da yapılmışdır. Çevrenize dikkat ederseniz olumlama, pozitif düşünce, yüzde yüz düşünce gücü söylemlerini çok duyarsınız. Ana fikir burada kullandığınız her cümle sevdiklerinizin ve çevrenizdekiler için önemli olması yani..
Örnek verecek olursak bir çocuğa "Yalan söylüyorsun" demek yerine "Senin doğruyu söyleyeceğinden eminim" demek daha doğrudur. Yapılan eylemi pozitif cümlelerle ifade ederseniz kişinin bilincini olumlu etkilemiş olursunuz. Anladın mı? demek yerine Anlatabildim mi? Demek daha doğrudur. Çünki, karşınızda ki aptal değildir kişinin o an ki durumunu gözetip konuşmaya devam etmek ve onun seviyesinde bir şeyler anlatmak gerekir.

Bu Blogda Ara