3 Ekim 2015 Cumartesi

Bu Hatayı Lütfen Yapmayın!!!

Çocuklarınızı Teknoloji ile Yalnız Bırakırken Bir Daha Düşünün..

Anne baba olarak çocuklarımızın gelişiminde her türlü etkenden sorumluyuz ve bunun için bilinçli olmamız gerekiyor. Peki ya kurduğumuz olumsuz cümlelerden tutun da okuttuğumuz ve izlettiklerimize kadar onların bilinçaltının olumsuz etkilendiğini biliyor muydunuz?

Zihin Zaptı konusunda kelimelerin gücünden ve kişileri ne kadar etkileyeceğinden bahsetmiştik, tavsiyemiz öncelikle bu konuyu okuyup sonra da alttaki önemli yazıyı okumanızdır.

(Yandaki fotoğrafta uzaktan bakılınca okunan yazı maalesef "sex" yakından bakıldığında ise bir logoyu işaret ediyor. )

Bilinçaltı uyumaz unutmayalım. Farkettirmeden zihnimize kodlamalı yollarla mesajlar ya verir, ya da veriliriz. Televizyonda izlediklerimize 25 kare tekniği denir, gözün algılayabileceği bir görüntü karesi 24'tür. 24 karenin dışına çıkan ise 25. kare yani bilinçaltına giden mesajdır. Örnek verecek olursak bazı fotoğraflarda; "Burada kaç insan yüzü var? Derler resmin tümüne bakınca bir ağaç detay olarak bakınca ise birden fazla insan yüzü görmüş oluruz. Bu dikkat ve algıda seçiciliği artırmak için yapılmış güzel bir çalışmadır fakat masum olmayanı ise subliminal mesaj kısmına giren cinsel, pornografik, şiddet unsuru olan konuları yazı, resim, ses yoluyla subliminal olarak bize iletilmesini sağlamaktır.

Psikolog, psikiyatrist, yaşam koçu yani kişisel gelişim ve kişisel tedavi ile ilgilenen her sektör pozitif mesaj, olumlu yaklaşım, pozitif telkinden bahseder. Birçoğumuza ise çok saçma gelir. Kişisel gelişimciler bunu zaten hastalarına her cümlelerinde dikkatlice kullanıp o kişiye eksik olan veya oturması gereken mesajı zaten verirler.

Okuttuğumuz kitaplar mesela; "Kırmızı Başlıklı Kız" hikayesini ele alalım. Kurt kızı yemeye çalışıyor; "Çocuk hayvanlardan korkuyor, ön yargı" ; Kız hikayenin sonuna doğru kurdu öldürüp karnını deşip içine taş doldurup dereye atıyor; "Hayvanlara davranış şeklinin bu olması gerektiği ve ona zarar verenlere aynı bu muameleyi yapması gerektiğini düşünüyor."  

Pozitif kullanılması gereken bu iyileşme yolunu SUBLİMİNAL MESAJ olarak bizlere ve çocuklarımıza bu şekilde kullananlar var.. Esas tehlike de bu ya..

Subliminal mesaj (Bilinçaltı Mesaj) : Başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. Subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir.

Çoğu çizgi filmde o kahraman gibi olacağım deyip sihir yapmaya, uçmaya çalışan kendini sakatlayan çocuklar olmuştur.
Dinlenen şarkılarda ki psikolojik durumu ise tartışmak dahi istemiyorum. Bizim ülkemizden örnek verecek olursak Murat Kekilli Bu Akşam Ölürüm şarkısı ile ard arda intiharlar olmuştu sizde bu haberleri hatırlayacaksınızdır. Bazı şarkıların coverlarına ya da bize hissettirilmeden yüklenen beyni olumsuz etkileyen radyo frekans sesi gibi eklenen bazı sesler var. 

Medikal olarak müzik ruhun gıdasıdır sözü ile yola çıkılan tedavi iyileştirmede kullanılan bu müzikler, bu şekilde negatif etki olarakta kullanılmaktadır. 

Hem gazetecilikten gelme araştırma yetisi hem de radyoculuktan gelme sunuculuğun verdiği katkılar ile geniş çaplı olarak içinde bulunduğumuz tehlikeyi örnekleri ile anlatmaya çalıştım. 

Unutmayın sağlıklı bireyler yetiştirmek bizim elimizde, biraz daha özveri sadece.. Bu onlar için değer..

Gelelim esas konumuz "Çzgi Filmler Hakkında Bilinmeyenler"e

★ Pacman hapları yutup yutup dijital müzikle coşuyordu.

★ Temel Reis'te pipo ve dövmeler vardı,

★ Çocukken Tarzanı neredeyse çıplak seyrettik,

★ Pamuk prenses tanımadığı 7 herifle birlikte yaşıyordu,

★ Pinokyo yalan söylerdi,

★ Külkedisi eve gece yarısından sonra gelirdi,

Bunlar ''Sadece uyduruk saçmalıklar'' demeyin. Zira bilim adamlarına göre çocukların örnek aldığı süper kahramanlar, çocukların en çok olmak istediği kişilerdir. Bu yüzden kendilerini onlara benzetmek isterler. Ve bu mesajlar bilinç altı denilen bir belleğe kaydedilir, çocuk farkında olmadan bunları bir alışkanlık haline getirebilir. En bariz örneğiyle Red Kit gibi sigara içmek, Batman gibi araba kullanmak, Pinokyo gibi yalan söylemek vs vs...

Sadece bununla yetinmiyoruz. Birde o çocukluğumuzu geçirdiğimiz çizgi filmlerin sonlarına bakalım isterseniz ?

★ Johnny Bravo filminin sonunda Johnny kadınların birdaha asla ona bakmayacağını anlar ve eşcinsel olmaya karar verir.

★ Tom ve Jerry çizgi filminin sonunda, Tom ve Jerry tren raylarına oturarak intihar ediyorlar.

★ Casper eşcinseldir.

★ Bugs Bunny çizgi filminin sonunda Bugs Bunny, Duffy Duck’ı parçalara ayırıyor ve onu göle atıyor.

★ Jetgiller çizgi filminde George Jetgil karısına evin hizmetçisi robot Rosie’ye aşık olduğunu söylüyor ve karısı Jane Jetgil onun deli olduğunu düşünerek onu öldürüyor.

★ Taş Devri çizgi filminde Vilma Çakmaktaş ve Beti Moloztaş, kocalarından gizli bir ilişki yaşıyorlar ve çizgi filmin sonunda evleniyorlar.

★ Heidi çizgi filminin orijinalinde, Heidi dedesi tarafından tecavüze uğruyor.

★ Pembe Panter’in orijinalinde Pembe Panter, atalarının adını lekelediği iddiasıyla kara panterler örgütü tarafından parçalanarak öldürüldü.

Özel Bilgiler :

★ Cailou aslında ''Kanser'' olan bir çocuğun, yaşama sevincini anlatır. Saçlarının olmaması ve ailesinin sürekli onu mutlu etmeye çalışmasının sebebi budur.

★ Pokemon adlı çizgi filmde ''Ash'' aslında çok değer verdiği tavşanı olan ''Pikachu'nun'' bir elektrik kazasından sonra ölmesiyle geçirdiği travmayı anlatır. Pikachu'yu elektrikli bir yaratık olarak göstermesi, onun çok sevdiği tavşanının ölümünü kabullenememesinden kaynaklanır.

Kaynak
Metedoran Araştırma Yazısı 
Zennube Melina Metedoran

Bu Blogda Ara