31 Ekim 2015 Cumartesi

Firavunlar nasıl ''Mumya'' haline getirilirdi ?

✔ Ölünün vücudu şarap ve baharatla yıkanır ve uzun bir çengelle beyin dikkatlice çıkarılırdı. Daha sonra karın bölgesi kesilir ve iç organlar bir bir çıkarılırdı. ( Mide,Karaciğer,Akciğer,Bağırsak vs)

✔ Vücut ters bir şekilde havaya asılır ve tüm sıvı maddeler aşağıya doğru akardı. Bu işlemden sonra vücudun tamamen kuruması için vücut tuza batırılırdı. Çünkü mumyalama işlemi vücudun kuru olması halinde gerçekleşebilirdi.

✔ Vücut kuruduktan sonra organlarında kuruması gerekmektedir. Çünkü firavun ahirette tekrar dirilecek ve eğer organlarını yanında bulamazsa ülkesine lanet edecekti. Organlar kuruduktan sonra bir sandığa konulur ve Mumyanın yanına konulurdu.

✔ Vücut 40 gün sonra tamamen kurur ve büzülmüş olur. Vücut boşluğu içinden kaldırılır ve vücudun içi ve dışı yağ ve güzel kokulu baharatlarla yıkanır.

✔ Tüm mumyalama işleri bittikten sonra ise Firavun piramidine götürülür ve yanına her türlü mücevher,elbise gibi ne kadar kişisel eşyası varsa konulurdu. Firavun, Piramidinde ahirete dek çürümeden kalır ve ülkesine dua ederdi. (İnanış buydu)

/Lusen

Bu Blogda Ara