11 Ekim 2015 Pazar

Kadim Bir Sır... Melekler ve Cinlerin Savaşı 1. Bölüm

★ Bugün bir savaştan bahsedeceğiz..  O gün, o kanlı gün... Aradan asırlar geçmesine rağmen hala yankılanıyor ölümlü dünyamızın rüzgarlarında, ve hala ilk günkü gibi hissediliyor kayalarda ve okyanuslarda...

★ Fakat bu savaş insanlarla insanların yapmış olduğu bir savaş değil, insan yaratılmadan önce meleklerle cinlerin yapmış olduğu bir savaş...

Meleklerin komutanlığını henüz Allah’ın huzurundan kovulmamış olan İblis’in yaptığı yer yüzünün en kanlı savaşı...

★ Kuran-ı Kerim’e göre cinlerden ilk yaratılan varlık, “Cânn”dır.

★ ''Vel canne khalagnēhu min gablü minnâris-semûm.''

★ "Adem’den önce cinlerin babası olan Cân’ı (semum) ateş(ind)ten yarattık"

★ Ayette geçen ''Semum Ateşi'' dünyamızın ateşinden 70 kat daha kızgındır. Dünyamızdaki ateş ''Semum Ateşinin'' 70 defa yıkanmış halidir.

★ Cann'ın nesli daha sonra Allah'ı tanımayıp isyan ettiler. Küfre kalkıştılar. Melek orduları çoğunu yok etti, kalanlar ise dağlara ve karanlık yerlere kaçtı.

★ Fakat tüm bunlar yapılırken Cinlerin safında olmasına rağmen meleklere karşı çıkmayan biri vardı. Azazel !

★ Azazel kendi ırkı meleklerle savaşırken onlara yardım etmedi. Bu sayede melekler kadar yüce oldu. Azazel, meleklerle göğe çıkıp ve onların aralarında büyüyüp günden güne ilerledi. Öyle ki, meleklerin âlimi (hocası) oldu.

★ 7. kat gök melekleri, Azazel’i kendi yanlarına almak istediler. Allah, onların bu dualarını kabul buyurdu ve böylece Azazel 7. kat göğe kadar yükseldi.

★ Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan: "Yâ Rabbi, bütün gök tabakalarındaki melekler, onun ibadetiyle haz duyuyorlar. Birkaç gün de Cennet’tekiler ondan istifade etseler olmaz mı?" dedi.

★ Allah, onun bu isteğini kabul edip Azazel'i Cennet’e aldı.

★ Azazel o kadar alim ve bilgiliydi ki Cennette vaaz verince Cennetin tüm melekleri etrafında halka olur ve onu dinlerdi.

★ Ta ki o güne kadar...

Sonra neler mi oldu?... 

Bu Blogda Ara