22 Nisan 2016 Cuma

Sinek Ufak Ama Nemrud'u Öldürdü! (Balıklı göl) (Urfa)

Putları kırdı diye Hz. İbrahim'e çok sinirlenen Nemrut İbrahim Peygamberi yakmaya karar verdi ve ateş hazırlattı. Bir rivayete göre o ateş gül bahçesine döndü, diğer bir rivayete göre ise Nemrud'un kızı Zeliha dostu İbrahim'in yanmasına göz yumamayarak ağladı ve sel olan göz yaşlarından odunlar o gölde balık oldu.

Urfa'da ki Balıklıgöl'ün adını buradan alması ve odunlar balık olana kadar ise biraz yandığı için sırtlarının kara olduğu belirtilir.

Nemrud bütün bu olanlar karışsında daha da sinirlenmiş. Ve Allah'ı inkara devam etmiş. Allah da ona bir ayağı sakat sivrisinek göndermiş. Bu sivrisinek bir gece Nemrut yatarken kulağından içeri girmiş ve beynine kadar gitmiş. Beynini kemirmeye başlayınca ağrılar başlamış . Günler geçmiş ve Nemrut bu sinekten dolayı kafasında büyük ağrılar hissetmeye başlamış.

Ülkesindeki bütün büyücüleri ve hekimleri derdine derman bulsunlar diye çağırtmış. Ancak hiçbiri Nemrut'a yardım edememiş. Nemrut, ağrıları biraz olsun azaltabilmek için kendi hazırlattığı özel tahta ve üzerine keçe sarılı bir tokmakla kafasına vurduruyormuş her gün. Ağrı arttıkça tokmakla vuruşlarının şiddetini de arttırmış.  Her vurdurduğunda vura vura derken zamanla beynin aldığı darbelerden ötürü Urfa demeye başlamış .

Şehrin adının buradan kaldığıda söylentiler arasındadır .Sonunda tokmağın acısına dayanamamış ve kafası parçalanarak can vermiş.

Bu Blogda Ara