22 Ağustos 2015 Cumartesi

EFT Nasıl Yapılır? (Duygusal Özgürleşme Tekniği) Kişisel Gelişim

EFT bir enerji psikolojisi tekniğidir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleşme tekniğidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akupunktur ve akupres ile olumlamalar açısından da NLP’nin ortak bir sentezi diyebiliriz.

Kimilerine yazmak, kimilerine kısa bir yürüyüş, kimilerine ise okumak veya hobi ile uğraşmak iyi gelir. Fakat önemli olan biriken negatif duygularınızı bir şekilde temizlemenizdir. Eft ise öfkelendiğiniz anda 5 dakikanızı ayırıp kendinizi rahatlatmak için güzel bir tekniktir.

“Bütün olumsuz duyguların nedeni, vücudun enerji sisteminin bozulmasıdır” Gary H.Craig

Hepimizde mutlaka gün içerisinde ki stresten dolayı negatif enerji oluşmaktadır. Bunu atlatmak ve kriz haline getirmemek ise en önemlisidir. İlerleyen öfke krizi ve yoğun negatif enerji sonrasında bayılmalar, öfke nöbetleri, depresyon ve daha ağır sonuçlar bile oluşturabilir.

EFT, fobilerden kurtulmak için (örümcek korkusu, yükseklik korkusu, toplum önünde konuşma korkusu vb), bağımlılıklardan özgürleşmek için(sigara, alkol bağımlılığı), fiziksel ağrılardan kurtulmak için(sırt, bel ağrıları vb), geçiş acılardan özgürleşmek için (tacize maruz kalma, travmalar vb) için kullanılabilir. Hiç bir yan etkisi olmadığı için, her durumda kullanılabilir. Terapistler, tıp doktorları, akupunktur ve refleksoloji uzmanları, tedavi sürecini bu teknik ile birleştirebilirler. Bu teknikleri uygularken en önemlisi ise pozitif (olumlu) cümleler ile olumlama yapmaktır.

EFT'yi yaparken uygulamanız gereken vuruş noktaları ise aşağıdaki gibidir.


Vuruş Noktaları:

Başınızın üst kısmı

Kaşınızın hemen başlangıcı

Her iki gözün dış kenar kemiği

Gözünüzün altı elmacık kemiğinizin üstü

Burnunuzun altı ile üst dudağınızın ortası

Alt dudağınızın altında çene kıvrımının ortası

Köprücük kemiğinin hemen altı

Erkekler için, göğüs ucu hizasında kol altı, bayanlar için; kol altının 4-5 cm altı

Eller için:

Baş parmak noktası

İşaret parmağı noktası

Orta parmak noktası

Küçük parmak noktası

Gamut noktası; elin üstünde yüzük ve küçük parmak arasındaki ayrımın ortalama 2 cm üzerinde

Arkadaş noktası; elin yumruk yapıldığında, elin dış yanında oluşan kıvrımın hemen üstünde

Madalyon-Hassas noktası; vücudun sol tarafında kalbin 3-4 cm üstünde kemiğin altında kala noktadır.

Önce sorunun 1-10 arasında büyüklük derecesini belirliyoruz. Amacımız EFT yi tekrar tekrar uygulayarak, durumu sıfıra indirgemek.

Başın üst kısmından başlayarak, işaret ve orta parmağımızla beraber, başımızın üst kısmından başlayarak, sırasıyla her vuruş noktasına ortalama 7 vuruş yaparak ilerliyoruz. Daha sonra hassas noktaya ya da arkadaş noktasına aynı işlemi ovalayarak yapıyoruz. Ve ovalama ya da vurma sırasında şu cümle kalıbını sesli ve hissederek söylüyoruz.

Bu Blogda Ara