8 Ağustos 2015 Cumartesi

Perseid Göktaşı Yağmuru 12 Ağustos’ta!!

12 Ağustosu 13 Ağustos'a bağlayan gece, Çarşamba akşamı 19. yüzyıldaki keşfinin ardından 1992 yılında yeniden gözlemlenen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı‘nın ardında kalan gök taşı parçaları çıplak gözle veya teleskoplarla izlenebilecek.
Güneş etrafındaki döngüsünü 130 yılda bir tamamlayan ve ilk kez 1862 yılında Lewis Swift – Horace Parnell Tuttle tarafından izlenen bu kuyruklu yıldızın, uzayda bıraktığı kalıntıların yörüngesinden dünya her yıl geçiyor. Güneş’in etrafında dönüşü sırasında Dünya’nın bu kozmik toz bulutuna rastlaması sonucu gerçekleşen bu yağmurlara; Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlendiğinden dolayı Perseid Göktaşı Yağmuru adı veriliyor. Dünyanın her yıl 17 Temmuz–24 Ağustos tarihleri aralığında geçiş yaptığı bu yörüngedeki en yoğun meteor yağmuru ise 11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.
İdeal koşullar altında saatte ortalama 60 adet göktaşı düşüşünü gözleyebileceğiniz bu tarihlerin gecelerinde sağlıklı bir gözlem yapabilmeniz için, bulunduğunuz kentin ışıklarından olabildiğince uzakta ve ışık kirliliğinden etkilenmeyen karanlık bir yeri seçmenizi öneririz.

Bunlara da göz atın;

Tılsım;  insanların  manevi  yapısına etki edecek bazı  esmaları,  ayetleri ve  duaları kullanarak hazırlanan nesneye, sembollere  ya da yazıya denir.

Günümüz koşullarına uyarlanan Tılsım Çeşitleriyle tanışmaya hazırsanız;

İletişim: 
canmetedoran@gmail.com

Tılsımlar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız..

Metedoran Nedir?

Tılsımlı Kolye Yüzük

Ev-Ofis Tılsımı (Bereket Tılsımı)


Bu Blogda Ara