17 Ağustos 2015 Pazartesi

Günah Keçisi Tabiri Nereden Gelmektedir?

Hristiyan kültüründe rastlanan cadı inancının putperest dönemden kalma olduğu söylenebilir. Cadılığın özellikle arttığı dönemler vardır. Bu artışta Druid görüşün yayılması etkili olur. Daha önceki dönemlerde sadece kara büyü yaptığına inanılan birkaç kişi kurban edilmiştir. Ama Ortaçağ’ın gölgesi cadı avının tam ortasına düşer. Katolik dünyası pek çok şeyden cadıları sorumlu tutmaya başlar. 1348’deki büyük veba salgınından cadılar sorumlu tutulur. Cadıların özellikle Cuma geceleri mezarlıklarda keçi kılığına giren şeytanla buluştuklarını inanılmaktadır. Bu tehlikeli büyücüler zehirli otlar, hayvan ve insan cesetlerinin bazı parçaları, idam mahkumlarının elbiseleriyle büyü yapmaktadırlar. Yeni doğan çocukları çalar, onları kurban eder ve cesetlerini yerler. İstedikleri kişilerin balmumundan tasvirlerini yapıp o kişiye zarar verirler. Böylece 14. yüzyıldan itibaren bir sürek avı başlar. Zaten İncil’de de cadılardan söz edilmektedir. Cadılar yakılmadıkça, içlerindeki şeytanların çıkarılamayacağına kanaat getirilir. Engizisyon mahkemeleri cadıları bağladıkları direklerin altındaki odunları tutuşturmaya başlar. Zaman içerisinde 30 bin kadın yakılacaktır. Şeytana taptıklarına inanılan cadıların sembolleri keçiyi çağrıştırıyordu. Bu nedenle şeytan çoğu zaman boynuzlu bir keçi şeklinde tasvir edildi. Günah keçisi deyimi buradan geldi.

Baphomet , Tapınak Şövalyelerinin kullandığı şeytani bir simgedir. Bazı inançlara göre illuminati örgütünün de karanlık yüzünü temsil etmektedir.  Masonlara ve onun uzantıları olan inançlara göre Baphomet bu dünyayı yaratan kutsal keçi başlı tanrıdır. Aynı zamanda Baphomet eski pagan bereket tanrısıdır. Keçi sakalı ve keçi ayakları bulunan bu put , eski zamanların boynuzlu tanrısı Mendes’le bağlantılıydı.

Kara büyüde kötülüklerin ve günahların tanrısıydı. İddialara göre Tapınak Şövalyeleri satanisttir , taptıkları ve anlaşma yaptıkları şeytan ise Baphomet’tir. Aynı iddialara göre Baphomet , tapınakçıların gizli tutulan adını oluşturan harflerin ve hecelerin birleşimidir. Bir tür şifreleme diyebiliriz yani. 19. yüzyılın ünlü araştırmacılarından Eliphas Levi tarafından yapılmış bir açıklama da ” Templi Omnium Hominum Pacis Abbas (Barışın babasının mabedi), TEM. O.H.P.Ab şeklinde kısaltınca tersten okunuşu Baphomet olur ” demiştir.

Eliphas Levi tarafından 1854’de yayımlanan ” Dogme et Rituel de la Haute Magie ” (İnsanüstü Büyü Öğretisi ve Törenleri) kitabında Baphomet’i detaylı anlatmaktadır. Levi’ye göre Baphomet’in kolları kabala öğretisinde ki merhamet ve şiddet dengesini anlatmaktaydı.

Bunlara da göz atın;

Tılsım;  insanların  manevi  yapısına etki edecek bazı  esmaları,  ayetleri ve  duaları kullanarak hazırlanan nesneye, sembollere  ya da yazıya denir.

Günümüz koşullarına uyarlanan Tılsım Çeşitleriyle tanışmaya hazırsanız;

İletişim: 
canmetedoran@gmail.com

Tılsımlar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Tıklayınız..

Metedoran Nedir?

Tılsımlı Kolye Yüzük

Ev-Ofis Tılsımı (Bereket Tılsımı)


Bu Blogda Ara